Почистване на метален силоз на БУЛСАР ООД

Силозът преди започване на работата ни.В края на април получихме едно от интересните запитвания, свързани с работата ни. Задачата – почистване на метален силоз h=18 m Ø=6 m. Обектът – завод на Булсар ООД в с. Маноле. При оглед на място се оказа, че силозът е плътно задръстен с дървени трици от втория до тринадесетия метър. Приблизителният обем на дървеният талаш в съоръжението беше 300 m³. Всъщност се оказа, че нашата задача е да изпразним силоза, с цел по-лесeн последващ демонтаж. Демонтажът се налагаше поради непригодност на силоза и съответната му подмяна с нов, който да изпълнява функциите си без да се задръства.

Въпреки сериозният ни опит в работа по различни силози, конкретната задача беше нестандартна и представляваше сериозно предизвикателство за нас, преди всичко заради обема на отпадъците. След обмисляне и съгласуване с  възложителя преценихме, че най-добрият начин за почистване предполага изрязване на отвори по външната страна на стените на силоза и избутване на отпадъците навън. На 07.05 пристъпихме към същинската работата. Екип от петима специалисти по въжен достъп завърши работата в рамките на деня.

Алпмастер ООД пожелава на ръководството на Булсар ООД безпроблемно протичане на предстоящите монтажни дейности по новия силоз, а също така и успехи във всички бъдещи начинания.

Вижте снимки от подобни проекти в галерия почистване и инспекция на силози.

Контакти

GD Star Rating
loading...
Почистване на метален силоз на БУЛСАР ООД, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.