Почистване на стъклени и каменни фасади

Почистването на фасади е основна дейност за работещите чрез алпийски способ. Всяка фасада изисква индивидуален подход. Ние установяваме вида на замърсяването и избираме подходящите методи за почистване. Работим с професионални препарати за миене и импрегниране на каменни облицовки. Предлагаме почистване на фасади от всякакъв вид.
В зависимост от степента на замърсяване, вида на фасадата и нейната облицовка прилагаме различни техники за почистване.

За повече информация, запитвания и огледи:

форма за контакти

0896 77 41 99

0898 61 61 13

alpmasterbg@gmail.com

Огледите са безплатни!

Условно можем да разделим фасадите на няколко основни вида:

  • Каменни фасади – фасади с облицовка от различни видове скали – варовик, гранит, мрамор, гнайс и много други. Обикновено тези фасади са замърсени от стичания на вода, полепнала мръсотия и наслаги. Най-подходящият метод за почистването им е хидроструене (водно бластиране, водоструене). При упорити замърсявания – графити, бои, някои строителни материали, или когато мръсотията е пропила в дълбочина се налага употребата на специални почистващи препарати и/или песъкоструене (абразивно бластиране).
  • Окачени фасади от etalbond, клинкер и PVC сайдинг – при този тип фасади почистването най-често е ръчно. Използват се различни препарати. При силни замърсявания, след строеж или ремонт може да се наложи хидроструене.
  • Почистване на стъклени фасади и миене на прозорци – почистването се извършва ръчно. Използват се препарати, който разтварят мръсотията и създават хидрофобен филм върху стъклената повърхност за по-дълготраен ефект.
  • Почистване на различни видове фасади преди строителни ремонти – отстраняват се стари подкожушени слоеве мазилка, боя и др. Налага се за по-добра адхезия на новите строителни материали – лепила, бои и мазилки. Най често се налага преди монтаж на системи за топлоизолация.
  • Обрушване на опасни фасади – често старите фасади са опасни. Части от мазилката или фасадната облицовка могат да паднат от голяма височина. В такъв случай е необходимо отстраняването на подкожушената мазилка или облицовка.
GD Star Rating
loading...
Почистване на фасади, 4.1 out of 5 based on 8 ratings