Отстраняване на сняг и ледени висулки

Отстраняване на лед от стрехата на х-л ШератонОтстраняването на ледени висулки е една от дейностите ни през зимния период.  Намалената работа по други проекти като почистване и монтажи ни позволяват да реагираме бързо, което е от особена важност за отстраняването на опасен лед по фасадите на сгради.

На 27 и 28 януари 2012 г. екипът ни работи по сградата на Шератон София Хотел Балкан. Поръчката беше типична за зимния сезон и включваше две задачи за нашите алпинисти:

  1. Почистване на сняг и лед от всички антени по покрива и фасадите на хотела.
  2. Премахване на ледените висулки от стрехите на сградата.

 

Почистване на антени от сняг и лед

Почистването на снега от антените като цяло беше лесна и не особено ангажираща работа. Повечето антени бяха леснодостъпни, но въпреки това работата трябваше да се извърши от алпинисти. Покривът на хотел Шератон е наклонен, макар и не много стръмен и при зимни условия може да бъде доста опасен. Снега и образуваният лед създават реална опасност от подхлъзване и падане, ако работещите не са квалифицирани специалисти по работа на височина.

Отстраняването на ледените висулки беше типична задача, налагаща използването на въжен достъп. Възможностите за закрепване на въжета по покрива на хотела са много и сигурни. В това отношение дейността по премахването на леда беше безпроблемна. Съществената трудност, в случая, беше разположението на сградата в самия център на София, а също така и височината, на която се намираха висулките. Преценихме, че трябва да вземем някои мерки за безопасното и гладко протичане на работата. Преди да пристъпим към премахването на ледените образувания, поставихме заграждения за да предотвратим преминаването на хора под мястото на работа. Също така предвидихме специален, здрав транспортен сак за безопасното сваляне на по-големите парчета лед.

Завършихме поръчката без да причиним каквито и да е материални щети или да създадем потенциално опасни ситуации за минувачите или нас самите.

Повече информация в Премахване на ледени висулки.

GD Star Rating
loading...
Отстраняване на сняг и ледени висулки, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.