Почистване на силози за малц в гр. Плевен

Почистване на силози в Каменица АД, гр. ПлевенВ рамките на планови ремонти в завода за малц на Каменица АД в гр. Плевен, през месец Май бяхме ангажирани да почистим и прегледаме вътрешността на осем силоза. Задачата – да се установи състоянието на няколко силозни клетки, които не бяха работили дълго време, да се почистят и обезпрашат всичките осем силоза и отвеждащите им тръби. Предстоящата дейност беше пределно ясна за добре подготвения ни и вече доста опитен в почистването на силози екип.

Опитът ни с подобни проекти от Леденика АД и Шуменско Пиво  показваше, че можем да се справим с поставената цел в рамките на един ден. Обичайните условия при работа в затворени пространства – намалена видимост, силна запрашеност и взривоопасна среда  този път се допълваха от изключително лошата вентилация, поради липсата на ревизионни отвори в долната част на клетките. Това значително затрудни работата в два от силозите, където беше проникнала влага и наличното зърно беше овлажняло и започнало да гние, изпускайки съответните газове. Именно поради влагата нормалното изпразване на силозите не е било възможно и до нашата намеса заводът не можеше да ги използва.

Над 16 m³ гниещи отпадъци, оказали се подходяща среда за развитие на микроорганизми и вредители, бяха успешно извадени, силозното тялото и тръбите бяха почистени.  Работата беше завършена за един макар и доста дълъг работен ден, като изключим почистването на всички машини, инвентара за въжен достъп и Личните предпазни средства. Управата на завода изглежда е останала доволна, т.к. ни възложи и други ремонтни и монтажни дейности планирани за м. юли – ремонт на отводнителните системи на покривите на силозния комплекс и цех малцерай и подмяна на водосточни тръби.

Референция за проекта от ръководството на завода

GD Star Rating
loading...
Почистване на силози за малц в гр. Плевен, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.