Обезопасяване на промишлен комин

През декември 2015 година работихме по проект за обезопасяване на промишлен комин. Изискването на нашите клиенти Дружба Стъкларски Заводи АД – гр. София, беше да предотвратим риска от падане на парчета бетон от върха на комина. Съоръжението не се използваше от години и съответно се търсеше относително евтино, просто и същевременно ефективно решение. Очевидно нямаше да е рентабилно да се предприемат стандартните, за такива ситуации, основни ремонтни дейности като възстановителни работи по бетона, нанасяне на антикорозионни покрития и монтаж на нова защитна шапка.

Преценихме, че доброто решение, в случая, е да премахнем ерозиралия бетон от горната част на комина и да монтираме предпазна конструкция, която да не позволява падането на откъртени парчета за в бъдеще. Решихме да използваме конзолни носачи от типа площадка за индустриални комини, върху които да опънем стоманена мрежа.

В процеса на работата се установи, че сигналните осветители на върха на съоръжението са разположени неправилно и част от тях не работят. Това наложи изработка и поставяне на нови стойки, подмяна електрическата инсталация и повторен монтаж на лампите според изискванията на ICAO и ГВА.

По-подробно за ремонтни работи по индустриални комини.

Снимки от подобни проекти.

GD Star Rating
loading...
Обезопасяване на промишлен комин, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.