Почистване силози в пивоварна Леденика

Почистване на силози в пивоварна ЛеденикаНа 6 и 7 юли 2010 г. промишлени алпинисти от Алпмастер ООД работиха по поръчка за почистване на бетонни силози за съхранение на зърно в пивоварна Леденика – град Мездра. Почистването се извърши от екип, съставен от специалисти по работа на труднодостъпни места и въжен достъп.

За два дни успяхме да почистим 16 силоза с цилиндрична форма и 10 силоза с конструкция звезда. Общото количество на отпадъците извадено от силозите приблизително възлизаше на 5-6 тона. Съоръженията не бяха експлоатирани  повече от 15 години, което създаде някои затруднения при почистването. Част от зърното в силозите беше овлажняло и образувало трудни за чистене кори и налепи. Съществуваха запушени тръби и транспортни ленти. За част от силозите се наложиха демонтажни дейности на тръби за оттичане на зърно или капаци на отвори.

Работата по проекта беше съпроводена с някои трудности като: липса на осветление в силозите, силно запрашен въздух в съоръженията и труден достъп. Условията за работа в силозите наложиха изграждането на специфични системи за въжен достъп – полиспасти, позволяващи бързото извличане на работещите в съоръжението алпинисти, при евентуален инцидент. Използвахме и някои по-особени лични предпазни средства и оборудване – диодно осветление Petzl, противопрахови силиконови маски Sundström, очила за защита от прах и светлоотразително облекло.

Въпреки трудностите, изпълнението на проекта по почистване протече гладко и успешно. Имахме пълното съдействие на ръководството на пивоварната и  персонала по поддръжка на силозите, за което им благодарим.

Алпмастер ООД пожелава успех на пивоварна Леденика в начинанията по модернизация на завода и производството.

Може да видите препоръка за работата ни по силозите.

Снимки от проекта може да видите в галерията Почистване на силози в пивоварна Леденика.

GD Star Rating
loading...
Почистване силози в пивоварна Леденика, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.